Büyükşehir’in A Takımı, tarımsal sulama kanallarını temizliyor

> SKU: N/A

Kapalı sisteme dönüşüm çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada su tasarrufunu artırmak için kapalı sisteme dönüşüm çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda, kent genelindeki tarımsal sulama tesislerinin kapalı sisteme dönüştürülmesi için proje çalışmaları devam ediyor.

Karşılaştır

$5.000,00

Karşılaştır

Açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 46 bin dekar tarım arazisinin sulandığı 66 kilometre uzunluğundaki kanallarda temizlik çalışması başlattı.

Havaların ısınmasıyla birlikte çiftçilerin tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşamaması ve tarımsal faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi için Büyükşehir A Takımı ekipleri, İzmit, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerindeki kanallarda temizlik çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında, kanallarda su akışına engel olan toprak birikintisi, otlar ve ağaç dalları temizleniyor. Ekipler, kanal boyunca iş makinaları ve makinaların giremediği yerlerde insan gücüyle temizleme çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri, 2022 yılı sulama sezonunun sorunsuz olması için yaz boyunca kent genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ilçelerin farklı noktalarındaki kanalların temizlenmesine devam edecek.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelindeki tarımsal amaçlı sulama tesislerinin kapalı sisteme dönüştürülmesiyle ilgili çalışma da sürdürüyor.

Hedef, su kayıplarını önlemek

Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşanmaması ve su kayıplarının önlenmesi için tarımsal sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına önem veriyor.

Bu kapsamda, A Takımı ekipleri, kent genelindeki tarımsal sulama kanallarını düzenli olarak temizliyor. Kanalların temizlenmesi, suyun daha verimli kullanılmasını ve su kayıplarının önlenmesini sağlıyor.

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “Büyükşehir’in A Takımı, tarımsal sulama kanallarını temizliyor”

There are no reviews yet.